Lähde mukaan uniikille ja upealle matkalle italialaisten herkkujen alkulähteille. Tutuiksi tulevat Emilia-Romagna, Toscana ja Marche. Tutustumme monien italialaisten tuotteiden kuten pastan, parmesaanin, balsamiviinietikan ja oliiviöljyn valmistukseen. Vierailemme tuottajien luona ja pienillä tiloilla, maistelemme aitoja makuja ja kuulemme paikallisten raaka-aineiden pitkistä perinteistä. Ella ja Paolo ovat mukana koko matkan. He kertovat omista kokemuksistaan italialaisista ruokaperinteistä ja jakavat ruokasanastoa.
Lennot Finnair
21.5.2025 Helsinki klo 7.20 Rooma klo 9.55
28.5.2025 Rooma klo 18.55 – Helsinki klo 23.15
Matkaohjelma
21.5.2025 Ke - Saapuminen Roomaan ja Toscanaan. Juustot ja viini.
Aamulento klo7.20 Roomaan (klo 9.45), josta bussilla kohti Toscanaa. Pysähdymme matkalla, jolloin mahdollisuus ruokailla. Majoittuminen Ellan kotikylän lähellä sijaitsevaan Tenuta di Sticciano- maatilahotelliin. Lepohetki hotellissa. Jatkamme pecorino-juustoa tuottavalle tilalle, jossa nautimme tilan tuotteita (myös viinit). Paluu hotelliin illalla.
22.5. To - Maalaismarkkinat, jauhot, Oliiviöljy ja gourmet-illallinen
Aamulla vierailemme pikkukylän viikoittaisilla markkinoilla. Tutustumme myös eri jauholaatuihin ja leipäperinteeseen. Paluu hotelliin ja vapaa lounas. Iltapäivällä retki oliivipuristamoon. Kuulemme ekstraneitsytoliiviöljyn valmistuksesta ja maistelemme öljyä. Illallinen San Gimignanon tornikaupungin kupeessa gourmet-ravintolassa. Paluu hotelliin.
23.5. Pe - Siirtyminen Bolognaan. Parmesaani ja lounas vuoristossa
Aamiaisen jälkeen lähtö klo 10.00 bussilla kohti Emiliaa, Bolognaa. Matkalla pysähdymme parmesaanijuustoa valmistavalla tilalla , josta mahdollisuus ostaa kotiinkorkealaatuista juustoa. Lounas vuoristossa. Majoittuminen hotellissa Bolognan alueella. Rentouttava kävely ja vapaa illallinen.
24.5. La- Modena - Balsamiviinietikkatehdas ja Grand Tour Italia-ruokakeskus
Tutustumme yhteen Modenan vanhimmista balsamiviinietikkavalmistajista ja pääsemme maistelemaan korkealaatuista balsamicoa sekä kuulemme missä kaikessa sitä voi käyttää. Lounas ja tutustuminen kaupunkiin kävellen. Iltapäivällä vierailemme Grand TourItalia- keskuksessa mihin on koottu tyypillisiä makuja ja ruokia eri puolilta Italiaa. Mahdollisuus tuliaisostoksiin. Paluu Bolognaan ja vapaa ilta.
25.5. Su – Parma - Pasta - Sunnuntailounas ja viinitila
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Parmaa ja pysähdymme ensiksi tomaattimuseossa. Opimme tomaatin historiasta, viljelystä ja käytöstä. Tämän jälkeen näemme tuorepastan tekoa ja nautimme herkullisen suunnuntailounaan. Sulattelemme lounasta tutustumalla jalan Parman keskustan nähtävyyksiin. Vierailu viinitilalla kukkuloilla ja paluu hotelliin.
26.5. Ma - Siirtyminen Marcheen – San Benedetto del Tronto – Kalat ja äyriäiset
Aamiaisen jälkeen matkaamme Adrianmeren puolelle, San Benedetton eleganttiin rantakaupunkiin. Iltapäivällä saapuminen hotelliin www.smeraldosuitehotel.com Rentouttava kävely meren rannalla ja satamaalueella (kalatori) ja kalaillallinen upeassa hotellin ravintolassa.
27.5. Ti – Ascoli Piceno – Tryffeli- Sibillini vuoristo ja gourmet-illallinen
Aamiainen ja lähtö klo 10.00 Ascoli Picenoon. Tyylikäs aperitiivi keskustassa. Siirtyminen Sibillini-vuoristoon ja tutustuminen tryffeleihin. Jatkamme vuoristoon ja nautimme gourmet-illallisen. Paluu hotellin.
28.5 Ke – Luomuviinitila ja Ascolin oliivit
Aamiainen ja lähtö klo 10.00. Käynti luomuviinitilalla ja lyhyt viinimaistelu ruoan kera. Ascolin friteeratut oliivit ovat paikallinen aperitiiveilla nautittava erikoisuus, joiden tekoon tutustumme. Bussimatka Roomaan, josta iltalento Helsinkiin.
Matkan hinta: 2580 eur/henkilö 2hh, 1 hh huonelisä 380 eur
Huom: matkaohjelmaan voi tulla pieniä muutoksia, jotka eivät kuitenkaan vaikuta matkan kokonaisuuteen. Joidenkin vierailukohteiden aukioloajat voivat vielä muuttaa. Peruutusten ja maksujen palautusten osalta noudatamme Kuluttajaviraston yleisiä valmismatkaehtoja ja omia lisä- ja erityisehtojamme.
MAKSAMINEN: Varausmaksu 30% matkan varauksen yhteydessä sähköpostitse lähettämäämme laskua vastaan, ja loput noin 8 viikkoa ennen matkaa sähköpostitse lähettämäämme laskua vastaan.
La Strada Travels
Kiskontie 11 A 15
00280 Helsinki
Finland
Y-tunnus: FI1866586-0
Kuluttajaviraston Valmismatkaliikerekisteritunnus 3713/07/Mj
www.lastradatravels.fi
Paolo Pellei paolo.pellei@lastradatravels.fi
puh.: +358 50 5357671
puh. (Italia): +39 340 0700053 (myös whatsapp)
Tutustu aiheeseen liittyviin kirjoituksiimme blogissamme.