Viikonloppu Marchen henkeäsalpaavan kauniilla maaseudulla kukkuloiden keskellä. Vierailemme vanhoissa kylissä, maistelemme aitoja perinteisiä ruokia ja pienien ja tyylikkäiden luomuviinitilojen parhaita viinejä, tunnemme ihollamme pehmeän merituulen ja koemme myös vuoriston majesteettisuuden. Majoitus on ekologisesti restauroidussa ja upealla näköalapaikalla lepäävässä maaseutuhuvilassa.
Tämä matka voidaan järjestää tilauksesta minkä kokoiselle ryhmälle tahansa (väh. 4 henkeä) mihin vuodenaikaan tahansa. Kysy meiltä lisätietoja!
Saapuminen Roomaan aamupäivällä. Kuljetus Marcheen 9-paikkaisella pikkubussilla.
Iltapäivällä saapuminen Ripatransonen korkatasoiseen maatilahotelliin Relais del Colleen (www.relaisdelcolle.it) Majoittuminen. Ruoanlaittokurssi hotellissa: opimme valmistamaan tuorepastaa ja muita paikallisia erikoisuuksia, joita sitten nautitaan paikallisten viinien kera illallisella. Sillä aikaa kun illallista viimeistellään, vierailemme erinomaisella, palkitulla luomuviinitilalla Ripatransonessa www.lecaniette.it
Aamulla vierailemme San Benedetto del Tronton merenrantakaupungissa. Toripäivä, vapaata tutustumista kaupunkiin. Sen jälkeen siirrymme läheiseen Grottammareen nauttimaan runsasta kalalounasta merenrantaravintolassa. Sulattelemme lounasta Offidan kauniissa kaupungissa, joka on Picenon viinipääkaupunki ja loistava esimerkki hyvin säilyneestä keskiaikaisesta kaupungista. Opastettu käynti Serpente Aureo -teatterissa ja romaanis-goottilaisessa Santa Maria della Rocca -kirkossa.
Matka jatkuu vielä toiselle, tällä kertaa pienemmälle ja intiimimmälle luomuviinitilalle. Viinien maistelua pikkupurtavan kera. Paluu hotelliin.
Aamupäivällä suuntaamme kohti juustolaa/maatilaa, jossa valmistetaan raakamaitojuustoja www.fontegranne.it Maistelemme näitä herkullisia juustoja, minkä jälkeen jatkamme matkaa kukkuloiden halki kohti Sibilliinien kansallispuiston vuoristoa, jossa teemme kävelyretken vaikuttavaan Helvetinrotkoon (Gole dell’Infernaccio), jonka huipulta löydämme tuhansia vuosia vanhan erakkomajan, jossa edelleen asuu vanha munkki.
Paluumatkalla pysähdymme nauttimaan yllätyksellistä ja ylellistä illallista suuren maagisen Sibilla-vuoren juurelle. Illallisen jälkeen paluu hotelliin.
Aamupäivällä vierailu oliivipuristamossa, jossa erilaisten, myös maustettujen extra vergine -oliiviöljyjen maistelua. Matkalla Roomaan pysähdymme Ascoli Picenon historiallisessa kaupungissa. Vapaata tutustumista eri arkkitehtonisia tyylejä edustavaan Picenon pääkaupunkiin, jonka pääaukiota (”Piazza del Popolo”) monet pitävät yhtenä Italian kauneimmista aukioista. Suosittelemme taukoa historiallisessa Meletti-kahvilassa ja tunnettujen Ascolin oliivien maistelua. Lähtö kohti Roomaa lentoaikataulun mukaisesti.